Crumble met appels, kiwi’s en amandelen

6
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Schil de appels en de kiwi’s, snij ze in kleine blokjes en meng ze onder 2 eetlepels suiker. Verdeel ze over 6 schaaltjes voor crème brûlée.
  • 3 Doe de in kleine stukjes gesneden boter in een grote kom. Voeg het zout toe, de bloem en 120 g suiker. Meng met de vingertoppen en verbrokkel tot een kruimelig mengsel (vooral geen bol deeg!). Verdeel over het fruit en bestrooi met de gehakte amandelen.
  • 4 Zet 25 min. in de oven.
  • 5 Serveer warm met een bol Bio vanille-ijs, lauw met wat vanillesaus (crème anglaise) of koud zonder iets bij.

Crumble met appels, kiwi’s en amandelen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Frangipane met vanillesaus
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Curry van bloemkool en kikkererwten, gekruide rijst met amandelen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Croissant met honing en geroosterde amandelen
5 min
Bekijk recept
Griekse yoghurt met zelfgemaakte notenmuesli
15 min
Bekijk recept

Appelcrumble
20 min Gebak
Bekijk recept
Crumble van ganzenlever met appels en peperkoek
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Cranberry crumble
Bekijk recept
Appel-custard crumble met kiprollade en pestoveldertjes
70 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept