Blinde vinken van skrei en broccolistoemp

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe de in grote blokjes gesneden aardappelen in een kookpot met lichtgezouten kokend water. Zet het deksel op de pot en reken 10 min. kooktijd vanaf het kookpunt. Voeg de broccoliroosjes toe en laat nog 10 min. koken.
  • 2 laat nog 10 min. koken. Giet de groenten af. Giet 2 eetlepels olie in de kookpot, fruit er de geperste knoflookteentjes 2 min. in op een heel zacht vuur, voeg de groenten toe, de nootmuskaat en de room. Prak alles met de pureestamper. Breng op smaak met peper en zout.
  • 3 Gedurende het koken van de groenten: verdeel de skrei in 8 stukken en wikkel elk stuk in 2 sneetjes spek. Doe een beetje olie in een grote braadpan en leg er de stukjes vis in. Bak ze in ongeveer 8 min. bruin op een vrij hoog vuur, draai ze halverwege de baktijd om. Bestrooi met tijm en kruid met peper.
  • 4 Serveer met de warme stoemp.

Blinde vinken van skrei en broccolistoemp is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Broccolistoemp met spekjes en vleesjus.
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccolistoemp met vis en garnalen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Blinde vinken met Bresaola met Philadelphia en rucola
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Lemoncurdtaartjes
60 min - Nagerecht
Bekijk recept
Blinde vinken met courgette
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Blinde vinken op grootmoeders wijze met groentemix
0 min
Bekijk recept