Ossobuco met groenten

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snipper de ui en snij de wortel en de selder fijn.
  • 2 Wentel de schijven ossobuco in de bloem, klop de overtollige bloem eraf. Verwarm 2 eetlepels olie en de boter in een sauteerpan en bak het vlees er aan beide kanten in aan op vrij hoog vuur. Kruid met peper en zout.
  • 3 Neem het vlees uit de pan. Doe 2 eetlepels olie bij in de pan en fruit er de fijngesneden ui en groenten, evenals het geperste knoflookteentje in op zacht vuur. Voeg na 5 min. de witte wijn toe en laat 2 min. sudderen. Voeg dan de tomaten toe, 35 cl water, het verkruimelde bouillonblokje en het kruidentuiltje. Leg het vlees in de saus, breng aan de kook en laat met deksel 1 uur sudderen op heel zacht vuur. Draai het vlees geregeld om.
  • 4 Laat nog 30 min. extra stoven zonder deksel. Breng op smaak met peper en zout en serveer warm met verse pasta.

Ossobuco met groenten is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Koolvis met Chinese groenten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauw met Provençaalse groenten en aardappel-knoflookpuree
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tandoorikip en groenten met pappadums
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Geroosterde Italiaanse worstjes en groenten
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kalfslapjes à la ossobuco
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto alla milanese
Bijgerecht
Bekijk recept
Risotto
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kippengehaktballetjes op ossobuco wijze
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept