Eendenfilets met gekarameliseerde aardbeien en roze peper

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 4 timer restaurant Hoofdgerecht link Delhaize print

Ingrediƫnten

Bereiding

  1. Maak de aardbeien schoon, spoel ze en verwijder de steeltjes.
  2. Stamp de roze peper fijn in de vijzel.
  3. Doe de suiker samen met 1 eetlepel water in een pan. Verwarm op een middelmatig vuur tot de suiker opgelost is en de karamel een mooie goudkleur heeft. Haal de pan van het vuur en voeg de aardbeien in hun geheel toe, samen met de roze peper en de olijfolie. Zet terug op een middelhoog vuur en schep voorzichtig om tot de karamel zijdeachtig is en de aardbeien zacht zijn (5 minuten). Kruid met peper.
  4. Maak kruiselingse insnijdingen in het vel van de eendenfilets. Verhit een pan zonder vetstof op het vuur en leg er de eendenfilets in met de velkant naar beneden. Laat 10 minuten bakken op een middelhoog vuur. Leg de filets op een warm bord. Giet het vet weg, maak de pan schoon met keukenpapier en leg de filets er opnieuw in, nu met de vleeskant naar beneden. Laat 6 minuten bakken. Haal de filets opnieuw uit de pan, leg ze op een warme schotel, bedek ze met een andere schotel en laat ruim 5 minuten rusten.
  5. Snijd de eendenfilets in plakken. Schik ze op de borden met de in karamel gerolde aardbeien. Serveer bijvoorbeeld met wilde rijst.
Eendenfilets met gekarameliseerde aardbeien en roze peper is een recept van Delhaize

Receptenzoeker