Eendenfilets met gekarameliseerde aardbeien en roze peper

4
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de aardbeien schoon, spoel ze en verwijder de steeltjes.
  • 2 Stamp de roze peper fijn in de vijzel.
  • 3 Doe de suiker samen met 1 eetlepel water in een pan. Verwarm op een middelmatig vuur tot de suiker opgelost is en de karamel een mooie goudkleur heeft. Haal de pan van het vuur en voeg de aardbeien in hun geheel toe, samen met de roze peper en de olijfolie. Zet terug op een middelhoog vuur en schep voorzichtig om tot de karamel zijdeachtig is en de aardbeien zacht zijn (5 minuten). Kruid met peper.
  • 4 Maak kruiselingse insnijdingen in het vel van de eendenfilets. Verhit een pan zonder vetstof op het vuur en leg er de eendenfilets in met de velkant naar beneden. Laat 10 minuten bakken op een middelhoog vuur. Leg de filets op een warm bord. Giet het vet weg, maak de pan schoon met keukenpapier en leg de filets er opnieuw in, nu met de vleeskant naar beneden. Laat 6 minuten bakken. Haal de filets opnieuw uit de pan, leg ze op een warme schotel, bedek ze met een andere schotel en laat ruim 5 minuten rusten.
  • 5 Snijd de eendenfilets in plakken. Schik ze op de borden met de in karamel gerolde aardbeien. Serveer bijvoorbeeld met wilde rijst.

Eendenfilets met gekarameliseerde aardbeien en roze peper is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Salade van tomaten, komkommer en feta
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Garnalencocktail met rode peper en komkommer
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Toro (pikante vissoep)
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosterdvisschotel
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gembereend met shii-take
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Terrine van wilde eend met veenbessen
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gebakken eendenfilet, salade van voorgekookte tarwe, verse kruiden, gedroogd fruit en truffelnoten
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Eendenborstfilet met brunoise van winterse groenten
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept