Everzwijngebraad met groene peper en porto

4
Hoofdgerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op th. 6 – 180°C.
  • 2 Leg de sneetjes spek op een snijplank: laat ze mekaar lichtjes overlappen zodat je een grote rechthoek bekomt. Leg er het gebraad haaks op en vouw het spek over het gebraad zodat het volledig omwikkeld is.
  • 3 Smeer een ovenschotel lichtjes in met olie, leg er het vlees in en kruid met peper. Bak 15 min. in de oven, overgiet met de witte wijn. Laat nog 30 min. bakken.
  • 4 Giet, wanneer het gebraad gebakken is, het braadnat in een steelpan. Leg het vlees terug in de schotel en laat rusten in de uitgeschakelde oven.
  • 5 Doe de wildfond bij in de steelpan en laat 2 min. op een hevig vuur inkoken. Voeg dan de porto toe, de room, het bindmiddel en de groene peper. Laat zacht sudderen.
  • 6 Versnij ondertussen het gebraad. Breng de saus op smaak met peper en zout en dien meteen op.
  • 7 Serveer met prinsessenbonen en minirösti.

Everzwijngebraad met groene peper en porto is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Medaillon van hinde met portosaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Porto tonic
Snack
Bekijk recept
Gestoofd konijn met wortelen en rozijnen
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijnfilet met vijgensaus en vergeten groenten
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Everzwijngebraad met vijgen, saus met peperkoek
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijngebraad met pompoenbolletjes en granaatappel
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijngebraad met mosterd
55 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Everzwijngebraad met jagersaus
0 min
Bekijk recept