Meringue met reuzenpompoen

8
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C.
  • 2 Bekleed een taartvorm met het deeg. Prik de bodem in met een vork. Leg een cirkel bakpapier op het deeg en bedek met rijstkorrels. Plaats 15 minuten in de oven. Haal uit de oven, verwijder de rijst en het papier.
  • 3 Snijd het vruchtvlees in blokjes, stoom ze gedurende 15 minuten en mix ze vervolgens.
  • 4 Giet de pompoenpuree in een diepe schotel. Voeg de amandelpoeder, de kaneel, de vanillezaadjes, de gember en 1 koffielepel citroenzeste toe. Meng. Voeg de maïzena toe en meng opnieuw. Klop 3 eieren los en voeg ze toe aan de bereiding, samen met de room. Meng zorgvuldig en giet deze bereiding op de gebakken taartbodem. Zet gedurende 40 minuten in de oven. Haal de taart uit de oven en laat ze volledig afkoelen, alvorens het schuim voor de meringue te bereiden.
  • 5 Klop de eiwitten tot een stevig sneeuw. Voeg de resterende suiker toe. Verdeel het schuim over de taart en zet onder de grill gedurende 10 minuten.

Meringue met reuzenpompoen is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Pompoensoep
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Groente-couscous
Langer dan 2 uur - Bijgerecht
Bekijk recept

Meringues met mango en pistachenootjes
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolademousse met granita van appel en mintmeringue
1u30 min Nagerecht
Bekijk recept
Mini citroen meringue taartjes
Bekijk recept
Trifle met meringue, mango en passievrucht
15 min Nagerecht
Bekijk recept