Montélimarmarquise met lauwe rode vruchtenmoes

6
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt onder voortdurend roeren en op zacht vuur de verkruimelde noga in 8 cl room. Zet de pan van het vuur, voeg de chocolade toe en laat 1 min. rusten. Meng met de garde.
  • 2 Prak de ricotta met een vork met 25 g suiker in een kom. Voeg de nogaroom toe en meng goed.
  • 3 Klop de room stijf (in een koude kom) en spatel door het chocolademengsel. Dek af en laat enkele uren (of zelfs een nacht) opstijven in de koelkast.
  • 4 Laat de vruchten in een vergiet volledig ontdooien. Verwarm ze, net voor het opdienen, in een steelpan met 15 g suiker op zacht vuur. Laat 2 min. sudderen en zet van het vuur.
  • 5 Vorm met 2 eetlepels quenelles, schik op borden, werk af met het fruit en dien onmiddellijk op.

Montélimarmarquise met lauwe rode vruchtenmoes is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Cheesecake met frambozen en bramen
20 min -
Bekijk recept
Brusselse wafel met een moes van abrikozen en rozemarijn, mascarponeroom met limoen
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Wijn met perziken en frambozen
Snack
Bekijk recept
Vruchtenmoes
0-10 min - Voorgerecht
Bekijk recept