Risotto met kreeft en cava

4
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Dompel de kreeften onder in kokend water en laat ze 10 min. koken. Laat uitlekken en afkoelen.
  • 2 Ontpantser de kreeften. Bewaar het vlees van de staarten en scharen.
  • 3 Bak de pantsers, poten en koppen met 1 gehakte sjalot in 1 eetlepel olijfolie. Kruid met peper en zout, voeg 20 cl cava toe en laat enkele minuten inkoken. Giet er 1 l water bij en laat 25 min. koken. Filter de fumet.
  • 4 Hak de sjalot fijn. Fruit ze al roerend op een zacht vuur in 50 g boter tot de sjalot glazig is. Voeg dan de rijst toe. Bak de rijst 2 min. – roer regelmatig - tot hij blinkt en doorschijnend is. Voeg 20 cl cava toe en laat verdampen. Bevochtig met 1 pollepel kreeftenfumet en laat een twintigtal minuten sudderen op een zacht vuur. Voeg ondertussen regelmatig fumet toe, tot de rijst romig is. Eventueel bijkruiden.
  • 5 Haal de kookpot van het vuur. Voeg een flinke klont boter en de parmezaan toe. Meng niet. Dek af en laat ruim 5 min. rusten van het vuur. Meng snel. In het Italiaans noemt men deze fase ‘mantecare’ of romige binding.

Risotto met kreeft en cava is een recept van Delhaize

Dit vind je misschien ook lekker

Zomer-bowl
10 min
Bekijk recept
Zalm in cava met kappertjes
15 min Snack
Bekijk recept
Granité met champagne, aardbeien en frambozen
Nagerecht
Bekijk recept
Green Cava
35 min Snack
Bekijk recept

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept