Fazant met witlooftaart en champignons

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snij het witloof overlangs door en verwijder de harde en bittere kern. Smelt 25 g boter in een pot met dikke bodem en schik het witloof erin met de opengesneden kant naar onder. Bestrooi met suiker en kruid met peper en zout. Bak op een zacht vuur en laat karamellise- ren. Laat het witloof daarna nog 15 min bakken onder een deksel en voeg eventueel wat water toe. Hou warm.
  • 2 Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit in een andere pan de champignons op een hoog vuur in 25 g boter. Zodra alle vocht is verdampt, zet je het vuur lager en laat je de bereiding indikken. Leg het deeg in een bakvorm en prik erin. Schik er het witloof en daarna de champignons over. Kruid met peper en zout en overgiet met de witloofsiroop. Zet 15 min in de oven. Bestrooi de taart met tijm, rozemarijn en sinaasappelzeste.
  • 3 Bak de gekruide fazantfilets 8 min in een pan met een klontje boter tot ze aan alle kanten goudbruin zijn en serveer met de taart.

Fazant met witlooftaart en champignons is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Runderbraadworst met champignons
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Balsamico-champignons met rosevalfriet
30 min-
Bekijk recept
Snelle kipragout met room, champignons en dragon
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Wrap met seizoenswild, veenbessen en little gem sla
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fazant met zuurkool
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildterrine van konijn en fazant
1uur- Voorgerecht
Bekijk recept
Fazant in cider met salie, bacon en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept