Tarte Tatin met koolrabi

8
35 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Was de koolrabi’s, schil ze en snij ze in dunne schijfjes. Blancheer ze 3 min in heet, gezouten water. Laat uitlekken. Verwarm in een kleine kookpot op een laag vuurtje de bloemsuiker in een eetlepel water. Laat langzaam karamelliseren. Voeg dan de boter in kleine stukjes toe en vervolgens de tijm. Blijf roeren en kruid ondertussen met peper, zout en een mespuntje Cayennepeper.
  • 2 Giet de stroop in een ronde taartvorm. Leg de schijfjes koolrabi dakpansgewijs op de bodem en leg er het bladerdeeg over. Plooi het overtollige deeg aan de rand in de taartvorm.
  • 3 Prik het deeg in met een vork en zet 25 min in de voorverwarmde oven. Laat een beetje afkoelen, leg een bord op de taart en draai de taart om in het bord. Dien op met een frisse salade.

Tarte Tatin met koolrabi is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Koolrabitaartje met geitenkaas en appel
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade van appel, koolrabi, postelein, radijzen, komkommer, dille en yoghurt
Bijgerecht
Bekijk recept
Geschaafde-spruitensalade met hazelnoten
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Beenham met geroosterde groenten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept