Mini-pavlova met lemon curd

6
60 min
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 110°C. Leg een rond kommetje op een blad bakpapier, ga er met een potlood rond en teken op deze manier minstens 6 cirkels. Voeg een beetje zout toe aan de eiwitten en klop ze stijf aan een matige snelheid. Voeg de suiker er in drie keer aan toe, terwijl je blijft kloppen. Voeg de wijnazijn, het maiszetmeel en de vanillepoeder toe en klop 1 min goed door. Giet het mengsel in een gladde spuitzak en vul de cirkels op het bakpapier met het eiwit. Let hierbij op dat de boorden iets hoger zij n dan het midden van de meringues. Zet 1 u in de oven. Zet de oven af en laat de meringues afkoelen in de oven met de deur half open.
  • 2 Pers de citroen en rasp de schil. Verwarm de citroenzeste, het sap, de suiker en de boter au bain-marie. Meng nu en dan, tot de boter gesmolten is en alles goed warm is. Meng in een andere kom het ei met het maiszetmeel. Giet dit bij de bereiding au bain-marie en laat dit al kloppend warm worden, tot de saus dikker oogt. Giet de crème in een lege jampot, sluit af en laat afkoelen.
  • 3 Leg de meringues op de borden. Overgiet voorzichtig met wat lemon curd en werk af met vruchtvlees van de passievrucht.

Mini-pavlova met lemon curd is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Citroen-amandelcake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Frisse citruscheesecake
30 min Nagerecht
Bekijk recept
Fris gebakje met lemon curd
10 min Nagerecht
Bekijk recept
Minitiramisu met citroen en perzik
15 min Nagerecht
Bekijk recept

Brabantse mini-worstenbroodjes
85 min-
Bekijk recept
Marshmallow-chocoladerotsjes
25 min Gebak
Bekijk recept
Hartige mini-oliebollen
115 min-
Bekijk recept
Mini-focaccia
120 min- Lunchgerecht
Bekijk recept