Linguine met venusschelpen

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Maak de schelpen schoon en dompel 30 min onder in koud water met wat zeezout. Kook de pasta al dente volgens de aanwij zingen op de verpakking.
  • 2 Verhit de olij folie in een grote sauteerpan en fruit de sjalot met de kerstomaten en de look. Breng op smaak met grof zeezout. Voeg de schelpen toe en deglaceer met de witte wijn.
  • 3 Laat sudderen onder deksel tot de schelpen opengaan, voeg de peterselie en de warme pasta toe. Bestrooi met nog een beetje gehakte peterselie en dien op.

Linguine met venusschelpen is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Vongole op Thaise wijze
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti vongole met tomaat
35 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Chaud-froid van venusschelpen op bloemkoolmousse
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Artisanale pasta met vongole
Hoofdgerecht
Bekijk recept

Linguine met kruiden
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Linguine met gepofte cherrytomaat en garnalen
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta met paddenstoelen en rucolaolie
Hoofdgerecht
Bekijk recept