Oestervelouté

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Haal de oesters uit de schelpen en bewaar het sap. Giet het door een zeef en zet in de koelkast.
  • 2 Smelt de boter in een kookpot en fruit de ui 10 min. Giet het oestersap erbij en laat nog 5 min. sudderen. Giet de melk en de room erbij en zet het vuur lager.
  • 3 Bak de oesterzwammen in de olijfolie en laat uitlekken op keukenpapier.
  • 4 Pocheer de oesters 1 min. in het melkroommengsel en haal de kookpot van het vuur.
  • 5 Kruid de velouté met peper en zout, verdeel over de kommetjes met telkens een oester en een oesterzwam. Versier met een takje dragon.

Oestervelouté is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker