Stoofpotje van scampi's, romige tomatensaus en basilicum

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Fruit de ui en de look glazig in een stoofpan in wat olijfolie. Voeg de paprika toe en bak kort aan.
  • 2 Voeg de scampi's toe en bak op een zacht vuur. Bestrooi de scampi's met paprika, currypoeder en gehakte peterselie en meng. Deglaceer de pan met de cognac. Je kunt de scampi's ook flamberen: haal de stoofpan dan van het vuur en schakel de dampkap uit. Giet de bokaal Basilico-saus in de stoofpan, giet de room erbij en laat indikken tot de gewenste consistentie. Kruid met peper en zout naar smaak. Hou apart.
  • 3 Kook de tagliatelle al dente in een ruime hoeveelheid gezouten water, laat uitlekken, meng door de saus en versier met verse basilicum

Stoofpotje van scampi's, romige tomatensaus en basilicum is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Meloensoep met basilicum
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ratatouille uit de oven
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gefrituurde kippenreepjes met gekonfijte tomaten en een vinaigrette van basilicum
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Borrelplank met kipcervelaat van Stegeman (advertorial)
20 min Snack
Bekijk recept

Stoofpotje met prei, ham en zachtgekookte eieren
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van gehaktballetjes met gepocheerde eieren
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stoofpotje van schorseneren en winterpenen
30 min-
Bekijk recept
Lamsstoofpot met kweeperen
1 min Hoofdgerecht
Bekijk recept