Millefeuille van aardappel, kalkoen, rucola en aïoli

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Besprenkel de kalkoenlapjes met 4 el olijfolie en bestrooi met de tijm en de rozemarijn. Kruid met peper en zout, dek af en laat marineren op een frisse plek. Maak de aïoli (zie hierboven).
  • 2 Verwarm de oven voor op 200°C. Snij de aardappelen in flinterdunne plakjes, eventueel met een mandoline. Dep droog, smeer in met olijfolie, schik op een bakplaat bedekt met bakpapier en bak in 10 min goudbruin. Breng op smaak met zout en laat afkoelen.
  • 3 Bak het vlees in wat olijfolie en snij in reepjes. Leg 2 aardappelschijfjes naast elkaar op elk bord. Smeer in met wat aïoli en beleg met kalkoenreepjes en rucola. Blijf deze laagjes afwisselen en eindig met een laag aardappel.
  • 4 Voor de aïoli: klop de eigelen op met de look. Voeg geleidelijk de olijfolie toe terwijl je blijft kloppen, tot je een romige saus krijgt. Kruid met peper en zout. Voeg het citroensap toe terwijl je roert en bewaar fris.

Millefeuille van aardappel, kalkoen, rucola en aïoli is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Ratatouilleterrine
45 min Bijgerecht
Bekijk recept
Entrecote met knolselder, koolrollade en aioli
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Groentechips met aioli
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Chipolata-olijfspiesen
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Millefeuille van rode bietjes en mozzarella, vinaigrette met pancetta
Voorgerecht
Bekijk recept
Millefeuille met banketbakkersroom
85 min Nagerecht
Bekijk recept
Italiaanse millefeuille met polenta
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Millefeuille chocolade-framboos
Nagerecht
Bekijk recept