Kippastilla

8
95 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet de olijfolie in een grote pan en laat de stukken kip er even in aankleuren. Voeg er de uien en kruiden aan toe: gember, komijn, kurkuma, saffraan, peper en zout. Strooi er wat kaneel overheen. Meng alles goed door elkaar. Voeg de peterselie en de koriander toe. Laat 50 min pruttelen op een middelmatig vuur, tot de kip gaar is. Het koken zou voldoende kookvocht moeten voortbrengen, maar voeg indien nodig een glas water toe.
  • 2 Haal de gare kip uit de pan en laat de uien nog verder pruttelen tot het vocht helemaal verdampt is. Voeg al roerend één voor één de eieren toe. Zodra ze stollen, neem je de pan van het vuur. Snij, als de kip afgekoeld is, het vlees van de billen en de borst, hak het fijn en voeg het toe aan het ui-eiermengsel. Laat alles afkoelen. Meng het amandelpoeder door 2 el suiker en 1 tl kaneel. Voeg dit toe aan het kippenmengsel en meng goed dooreen.
  • 3 Verwarm de oven voor op 220°C. Beboter een ronde ovenschaal met hoge rand. Smeer de vellen bladerdeeg in met gesmolten boter en bedek de schaal en randen met de helft ervan. Verdeel er het kippenmengsel over. Plooi het bladerdeeg dat aan de rand uitsteekt over het mengsel naar het midden toe. Bedek de taart met de rest van het beboterde bladerdeeg. Besmeer met het losgeklopte ei en zet 30 à 45 min in de oven tot de taart kleurt. Bestrooi met de overige kaneel en bloemsuiker. Dien op met een frisse salade.

Kippastilla is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker