Taartjes met ansjovis en tomatenvinaigrette

4
15 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor op 180°C. Voor de vinaigrette: pel en ontpit de tomaten en hak ze fijn. Meng met de rest van de ingrediënten en kruid met zout, peper en cayennepeper. Maak de ansjovissen schoon en laat de filets 4 u marineren in de helft van de vinaigrette. Bewaar de andere helft in de koelkast.
  • 2 Bekleed individuele taartvormpjes met bladerdeeg, bedek de bodem met bakbonen en bak 12 à 15 min in de oven. Laat de taartbodems volledig afkoelen.
  • 3 Maak een salade van de rucola, de rode ui, de kerstomaatjes en de kervel. Schep dit mengsel op de taartbodems. Snij de eieren in tweeën en leg ze op de salade. Voeg de ansjovisfilets en de olijven toe en dien op met de rest van de vinaigrette in een kommetje.

Taartjes met ansjovis en tomatenvinaigrette is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Kipfilet met warme tomatenvinaigrette
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tomatenvinaigrette
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Regenboogforel filet of kabeljauwfilet met
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Filet pur met mozzarella
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Bladerdeeghapjes met champignons en rivierkreeften
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Brie-walnotentaartjes met honing
10 min Hoofdgerecht
Bekijk recept