Gevulde paprika’s

4
15 min
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Halveer de paprika’s en verwijder de zaadlijsten en de zaadjes. Snipper de uien fijn. Snij de gedroogde tomaten in dunne reepjes. Spoel de kikkererwten en laat ze uitlekken. Rooster de pijnboompitten goudbruin in een pan met antiaanbaklaag, zonder vetstof.
  • 2 Blancheer de paprika’s 5 min in kokend water en laat ze uitlekken. Giet de couscous in een schaal, overgiet met kokend water en laat 15 min zwellen. Woel los met een vork. Verhit de olijfolie in een braadpan en fruit de uien glazig op een zacht vuur. Kruid met peper en besprenkel met citroensap.
  • 3 Meng de couscous met de ui, de gedroogde tomaten, de kikkererwten en de peterselie. Kruid met zout en peper en vul de paprika’s met dit mengsel. Bestrooi ze met pijnboompitten en nappeer met een beetje balsamicocrème.

Gevulde paprika’s is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Gepofte paprika’s en charmilla
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Tagliatelle met ratatouille en geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnbroodjes
20 min Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde paprika met fetasalade
30 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Sinterklaasrecept Gevulde Speculaas
30-60 min -
Bekijk recept
Gevulde Reuze Champignons Op Groentepuree
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gevulde Portabello
20-30 min - Voorgerecht
Bekijk recept