Bloemkoolravioli met ricotta en pancetta

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Giet het meel in een kom en maak een kuiltje in het midden. Doe daarin het zout, het maïszetmeel, het ei, de eidooier en de olijfolie. Meng en kneed tot een homogeen deeg. Rol het tot een bal, verpak het in plasticfolie en laat 1 u rusten in de koelkast.
  • 2 Kook de bloemkoolroosjes 10 min in gezouten water en laat ze uitlekken. Mix ze meteen fijn en laat afkoelen. Meng de gemixte bloemkool met de ricotta, parmezaan en pancetta. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. Rol het deeg dun uit en steek er rondjes uit met een serveerring of de rand van een glas. Leg in het midden van elk rondje een eetlepel van het bloemkoolmengsel. Dek af met een tweede rondje en knijp de randen goed dicht.
  • 3 Verhit de olijfolie in een braadpan en bak er de blaadjes salie krokant in. Hou de olie warm. Laat de ravioli 3 min beetgaar koken in gezouten water. Laat ze even uitlekken en wentel ze door de warme olijfolie. Werk af met de gebakken salieblaadjes en dien op met de postelein.

Bloemkoolravioli met ricotta en pancetta is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept