Citroenrisotto met erwtjes, courgette en krokante pancetta

4
20 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verhit een scheutje olijfolie in een diepe braadpan en fruit er de sjalot zachtjes in. Voeg de rijst toe en laat op een matig vuur bakken tot hij doorschijnend begint te worden. Giet er de wijn bij en laat inkoken.
  • 2 Giet er al roerend geleidelijk de bouillon en het citroensap bij. Voeg na 10 min de erwtjes en de courgette toe. Na ongeveer 18 min is de rijst gaar. Roer er de boter, 40 g parmezaan en de munt door en kruid met zout en peper.
  • 3 Schep de risotto op de borden en dien op met de krokante sneetjes pancetta, de rest van de parmezaan, partjes citroen en een beetje citroenzeste.

Citroenrisotto met erwtjes, courgette en krokante pancetta is een recept van Simply you

Dit vind je misschien ook lekker

Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Antonio Carluccio’s pasta en doperwten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pasta con spinaci e pancetta con mozzarella (Pasta met spinazie, spek en mozzarella) & Insalata die fagioli e tonno (Salade witte bonen met tonijn)
1 uur-
Bekijk recept
Linguine alla carbonara met pancetta en knoflook
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept

Romige citroenrisotto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse citroenrisotto met courgette
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kabeljauwfilet met romige citroenrisotto
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Citroenrisotto
25 min Bijgerecht
Bekijk recept