Karin Luitens snijbonenstamp met Italiaanse topping

4
30 min
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Scheur het brood in stukjes. Doe met de peterselie en knoflook in de keukenmachine en maal in 1 min. fijn.
  • 2 Verhit de olie in een koekenpan en bak het broodkruim in 5 min. lichtbruin en knapperig. Neem van het vuur. Rasp de gele schil van de citroen erboven en schep om.
  • 3 Verwijder de steelaanzet en het puntje van de snijbonen en snijd de bonen in stukjes van een ½ cm. Kook ze in 5 min. beetgaar. Snijd ondertussen het wit en groen van de bosuitjes in ringetjes. Giet de snijbonen af.
  • 4 Doe de melk, boter en mosterd in een steelpan en verwarm. Giet de aardappelen af en laat ze in de pan zonder deksel even droogstomen. Voeg het melkmengsel toe en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Meng de snijbonen en bosui erdoor. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  • 5 Schep de stamppot in een schaal en strooi de Italiaanse brood-peterselietopping erover.

Karin Luitens snijbonenstamp met Italiaanse topping is een recept van Albert Heijn

Dit vind je misschien ook lekker

Kokospannenkoekjes met sinaasappel
45 min- Nagerecht
Bekijk recept
Kipkebabs met tapenade
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Vanille cupcakes
20 min -
Bekijk recept
Gebakken scholfilet met oranje topping
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Kåldolmar (koolrolletjes) van Karin Åsén
85 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sate A La Karin
Langer dan 2 uur -
Bekijk recept
Preischotel Alla Karin
30-60 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept
Tonijnsalade
< 20 min -
Bekijk recept