Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie

0 sterren op basis van 0 stem(men)

person 4 timer 35 min- restaurant Hoofdgerecht link Jumbo print

Ingrediënten

Bereiding

  1. Verwarm de oven voor tot 210 ˚C. Verhit in een hapjespan of wok de olie. Fruit de ui 2 min. Voeg het gehakt toe en bak in 3 min. rul.
  2. Voeg de inhoud van het zakje kruidenmix en de andijvie toe en bak 5 min. tot de andijvie is geslonken.
  3. Voeg de inhoud van het zakje saus toe en vervolgens het koud water en de crème fraîche. Breng het geheel al roerend aan de kook en laat het 3 min. zachtjes doorkoken. Voeg als laatste de appelblokjes toe en verwarm nog 1 min.
  4. Giet het gehaktandijviemengsel in de ovenschaal. Bak de bobotie in de voorverwarmde oven in 15 min. goudbruin. Kook intussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking
  5. Serveer de bobotie met de rijst en het stokbrood.
Zuid-Afrikaanse gehaktschotel met andijvie is een recept van Jumbo

Receptenzoeker