Zonnige pastasalade met rucola

4
20 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de penne in ruim water met zout volgens de aanwijzingen beetgaar. Kook de sperziebonen in water met zout in 6-8 min. beetgaar.
  • 2 Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de spekreepjes 3-4 min. Rooster de pijnboompitten 1 min. in een droge koekenpan en schud ze op een bord.
  • 3 Giet de pasta en de sperziebonen af en spoel ze onder koud stromend water. Laat goed uitlekken. Meng de pasta met de tomaatjes, de sperziebonen, de olijven en de extra vierge olijfolie.
  • 4 Verdeel de rucola over een schaal. Schep er de pasta op. Bestrooi met de uiringen, de spekjes en de pijnboompitten.
  • 5 Rasp de pecorino grof boven de salade. Sprenkel er de dressing over en garneer met de basilicumblaadjes.

Zonnige pastasalade met rucola is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Volkoren pasta pesto
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met geroosterde tomaten
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Konijnenbout met geroosterde aardpeertjes en rucola
150 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Rucolasoep
Bekijk recept

Avocado-mango-ijs met kokos en paranoten
Bekijk recept
Homemade stroopwafels
Bekijk recept
Zonnige maïsburgers met komkommersalade
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zonnige salade van camembert en aardbeien
- 10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept