Zalmsandwich met gember

4
40 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 170 C. Verhit de helft van de olie in een wok. Bak de wokgroente 3 min. al omscheppend. Voeg de helft van de gember en zout en peper naar smaak toe en laat de groenten afkoelen. Boen de limoen schoon en rasp er de groene schil af. Pers de limoen uit en bewaar het sap. Meng de limoenrasp en de peper door de teriyakimarinade.
  • 2 Snijd de zalmfilets met een scherp mes horizontaal in. Vul de zalmfilets met de groenten en leg ze op de bakplaat. Besmeer de zalmfilet royaal met de teriyakimarinade. Bestrooi met het sesamzaad.
  • 3 Bak de zalmfilet in de voorverwarmde oven in 8-10 min. net gaar. Kook intussen de mihoen volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verhit de laatste olie in een wok. Fruit de rest van de gember. Voeg de spinazie in 3 porties toe en laat al omscheppend slinken. Breng op smaak met zout en peper
  • 4 Schep de mihoen op de borden. Verdeel er de spinazie over. Leg de zalmsandwiches op de spinazie. Besprenkel de vis uit de oven met limoensap naar smaak.

Zalmsandwich met gember is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept