Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus

4
200 min-
Nagerecht
2 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schraap met een punt van een scherp mes het merg uit het vanillestokje. Doe het vanillemerg met het stokje, de slagroom en de suiker in een steelpan en breng al roerend aan de kook. Kook de room 1-2 min. zachtjes. Week intussen in ruim koud water de blaadjes gelatine.
  • 2 Neem de room van het vuur, verwijder het vanillestokje en los de goed uitgeknepen gelatine al roerend in de warme room op. Laat afkoelen.
  • 3 Roer de yoghurt door de afgekoelde room. Spoel de vormpjes om met koud water, laat goed uitlekken maar droog ze niet. Schenk het mengsel in de vormpjes. Laat de puddinkjes minimaal 3 uur in de koelkast opstijven.
  • 4 Verwarm intussen in een steelpan het sap met de geleisuiker en roer tot de suiker is opgelost. Neem de pan van het vuur en laat afkoelen.
  • 5 Houd de vormpjes enkele tellen in warm water. Stort de puddinkjes op bordjes. Schenk er de rabarberframboossaus over en garneer met de frambozen.

Yoghurt-vanille panna cotta met rabarber-framboossaus is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker


Kip in yoghurt met mangochutney
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepofte aardappels met Griekse yoghurt
15 min Bijgerecht
Bekijk recept
Jamie Olivers geroosterde havermout met mango, blauwe bessen & yoghurt
10 min
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept