Witlofschotel met ham en kaas

4
55 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aardappelen in water met zout in 20 min. gaar. Smelt in een hapjespan de helft van de boter. Smoor de ui en de witlof 5 min. Verwarm intussen de oven tot 170 C.
  • 2 Bestrooi de witlof met de bloem, schep om en bak 1 min. mee. Schenk langzaam het water erbij en voeg het bouillonketeltje toe. Verwarm 5 min. en laat tot een gladde saus binden. Roer regelmatig. Voeg de hamblokjes en peper naar smaak toe.
  • 3 Giet de aardappelen af; vang een kopje kookvocht op. Stamp de aardappelen met de nootmuskaat, de laatste boter en de mosterd tot een grove puree. Voeg desgewenst een scheutje kookvocht toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Schep de aardappelpuree in de ovenschaal. Verdeel er het witlofmengsel over. Bestrooi met de geraspte kaas. Bak de witlofschotel in de voorverwarmde oven in 25 min. goudbruin.

Witlofschotel met ham en kaas is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Couscous met gehaktsaus en witte kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Pompoentaartje met belegen kaas
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gemarineerde kaas
30 min Snack
Bekijk recept
Kaas-komkommersandwich
15 min
Bekijk recept

Romige witlofschotel uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofovenschotel met gehakt en salami
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Witlofschotel met kaassaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Italiaanse witlofschotel
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept