Whoopies

4
60 min-
-
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop met de mixer of in de keukenmachine de roomboter met 25 g basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker en een snufje zout romig. Klop één voor één de eieren erdoor. Voeg het bakmeel, 2 tl speculaaskruiden en de melk toe en mix tot een glad beslag.
  • 2 Schep met twee lepels 16 bolletjes beslag op de bakplaat. Druk het beslag met de bolle kant van de lepel een beetje plat. Houd 4 cm tussenruimte want de koekjes lopen tijdens het bakken nog een beetje uit. Bak de koekjes in de voorverwarmde oven in ca. 15 min. gaar of tot een cocktailprikker schoon uit het koekje komt. Laat ze op een taartrooster afkoelen.
  • 3 Deze stap kun je het beste samen met je ouders of opa of oma doen. Doe de eiwitten met resterende 225 g basterdsuiker, 1 zakje vanillesuiker, de honing en 1 tl speculaaskruiden in een hittebestendige kom. Zet de kom op een pan heet water; laat de kom het water niet raken (= au bain-marie). Klop met de mixer tot een luchtige crème. Neem de kom van de pan en klop nog 2 min.
  • 4 Schep op acht whoopies een lepel crème en druk er een tweede whoopie tegen. Versier de whoopies met decoratie naar keuze. Leg de whoopies op een schaal.

Whoopies is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Whoopies met speculaascrème
Nagerecht
Bekijk recept
De whoopies van Zwarte Piet
Snack
Bekijk recept
Whoopies met chocoladecrème
Nagerecht
Bekijk recept
Whoopies met crème van rode vruchten
Nagerecht
Bekijk recept

Whoopies met speculaascrème
Nagerecht
Bekijk recept
De whoopies van Zwarte Piet
Snack
Bekijk recept
Whoopies met chocoladecrème
Nagerecht
Bekijk recept
Whoopies met crème van rode vruchten
Nagerecht
Bekijk recept