Volcano sushi

4
40 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Was en kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Meng de rijst met de dressing en laat afkoelen tot lauwwarm. Verwijder van een stukje komkommer van 10 cm de zaadlijsten en snijd in repen. Verwijder ook van de rest van de komkommer de zaadlijsten en snijd in kleine blokjes.
  • 2 Leg een vel vershoudfolie op het sushimatje. Leg er een norivel op. Verdeel er de helft van de rijst over. Draai de rijst met het norivel zodat het norivel boven ligt.
  • 3 Leg de avocado en de repen komkommer in een baan op het norivel. Spuit er een lijn wasabisaus langs. Rol de sushi met het matje op tot een mooie rol. Maak zo nog een tweede sushirol.
  • 4 Rooster in een droge koekenpan het sesamzaad goudbruin en schud op een bord. Verwijder de vershoudfolie van de sushi. Rol de sushi door het sesamzaad. Bewaar de sushirol verpakt in vershoudfolie eventueel tot serveren in de koelkast.
  • 5 Snijd de sushi vlak voor serveren met een scherp, vochtig mes in 8 gelijke stukken. Meng de komkommerblokjes met de teriyakisaus. Leg op elke sushi een bergje teriyakikomkommer en serveer.

Volcano sushi is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Nigiri sticky rice sushi
2 uur- Nagerecht
Bekijk recept
Urumaki sushi (inside out roll)
1u30 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Zalmrolletjes
Snack
Bekijk recept

Sushi volcano surf'n turf
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Sushi volcano haring
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept