Vijgen-amandelbrood

4
165 min-
Lunchgerecht
3 sterren op basis van 2 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Doe een snufje zout, het meel, de olijfolie, de speltstroop, de gist en het water in een kom en kneed met de mixer of in de keukenmachine tot een soepel deeg. Voeg wat extra meel toe wanneer het deeg nog plakt.
  • 2 Kneed de vijgen en de amandelen door het deeg en vorm tot een bol. Laat het deeg onder een schone theedoek afgedekt 1 uur op kamertemperatuur rijzen.
  • 3 Druk het deeg plat, vorm het tot een brood. Leg het brood op de bakplaat en laat nogmaals 1 uur afgedekt rijzen.
  • 4 Verwarm de oven voor tot 180øC. Bak het brood in de voorverwarmde oven in 20-25 min. bruin en gaar. Laat het brood op een rooster afkoelen.

Vijgen-amandelbrood is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Zoet amandelbrood
10 min
Bekijk recept
Krokante peren met witte chocolademousse
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Citroenkwark met amandelkoekjes
30 min- Nagerecht
Bekijk recept
Volkoren-amandelbrood Met Spijs Van Culinoor
Langer dan 1 uur - Voorgerecht
Bekijk recept

Vanilletaartjes met gekarameliseerde vijg
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Kaasloempiaatjes met verse vijgenmojo
1u20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitige kerriegehaktballetjes met gele rijst
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Fruitsalade met kaneelsiroop
15 min
Bekijk recept