Vegetarische kiproti met paprika en komijn
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
25 min-
restaurant
Hoofdgerecht
link
Jumbo
print
Ingrediƫnten
500 g sperziebonen of kousenband
4 eieren
5 el zonnebloemolie
2 rode paprika's
320 g vegetarische kipstuckjes (De Vegetarishe Slager, schaal 160 g)
1,5 el gemalen komijn
1 pak volkoren tortillawraps (8 stuks) of Surinaamse rotivellen (4 stuks)
1 snufje zout
1 snufje peper
3 el water
Bereiding
Snijd de kousenband in stukken. Kook de kousenband of sperziebonen 5 min. in water met zout. Kook de eieren in 6 min. net hard.
Verhit de helft van de olie in een hapjespan. Bak de paprika 4 min. Voeg de kipstuckjes en de resterende olie toe en bak nog 2 min. Schep komijn naar smaak erdoor en bak weer 1 min.
Voeg de sperziebonen en het water toe. Stoof de kip met de groenten nog 3 min. Pel intussen de eieren en halveer ze. Verwarm de wraps of de rotivellen volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Leg de wraps of roti op een grote schaal. Breng de kousenband of sperziebonen en de kip op smaak met zout en peper en schep op een aparte schaal. Leg er de eieren bij. Zet de schalen samen met een klein bakje met extra gemalen komijn en zout op tafel zodat iedereen zijn eigen roti kan maken.
Vegetarische kiproti met paprika en komijn is een recept van
Jumbo
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Wortelsoep met gember en koriander »
Gestoomde visbroodjes »
Groentelasagne met komijnrijst »
Reepjes varkensvlees in pittige saus »
Zuurkoolschotel met wortel en rozijnen »
Vegaworstjes met rodekool & appel »
Aardappel-bietenrösti met vega-kipragout »
Vegetarische balletjes met rodekool »