Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto

4
60 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Let op: dit recept en de genoemde ingrediënten zijn voor 8 personen (in plaats van 4 personen
  • 2 Verwarm de oven voor tot 100 C. Snijd elke varkenshaas in 4 medaillons en bestrooi evt. met peper. Smelt in een koekenpan 25 g boter met 2 el slaolie. Bak de medaillons in 1-2 min. per kant bruin. Leg het vlees in de braadslede, dek af met aluminiumfolie en houd in de oven warm.
  • 3 Smelt in de koekenpan 50 g boter. Fruit 1 sjalot met de salie en de peperkorrels 2 min. zonder te kleuren. Voeg de madeira en de fond toe. Breng aan de kook en kook tot de helft in, tot een lichtgebonden saus ontstaat. Week intussen de bospaddenstoelen 15 min. in heet water.
  • 4 Zeef de saus boven een steelpan. Voeg de slagroom toe en laat zachtjes inkoken tot een romige saus. Voeg zout en peper naar smaak toe. Houd op laag vuur warm.
  • 5 Schenk de bospaddenstoelen met het weekvocht door een fijne zeef. Bewaar het vocht en hak de paddenstoelen grof. Verhit in een hapjespan de olijfolie. Fruit de laatste 2 sjalotten met de knoflook en de bleekselderij 2-3 min. Voeg de risotto toe en bak tot de korrels glazig zijn.
  • 6 Schenk het weekvocht erbij voor een extra intens paddenstoelaroma. Voeg de bouillon in porties toe. Laat de rijst de bouillon bijna helemaal opnemen alvorens de volgende portie toe te voegen. Kook de risotto zachtjes in 15-20 min. beetgaar, roer regelmatig.
  • 7 Smelt intussen in een koekenpan de laatste boter. Bak de paddenstoelenmix 4 min. Voeg de geweekte paddenstoelen toe en bak 2-3 min. mee. Boen de limoen schoon en rasp de groene schil boven de paddenstoelen eraf.
  • 8 Voeg de mascarpone, de helft van de paddenstoelen, 2 el bladpeterselie, de wijn en de Parmezaanse kaas toe. Schep voorzichtig door de risotto. Voeg naar wens nog een beetje zout en peper toe.
  • 9 Schep de risotto op de borden; gebruik eventueel een kookring. Leg op de risotto een medaillon. Verdeel de rest van de paddenstoelen over de risotto en bestrooi met de rest van de peterselie. Schep de salie-pepersaus over de medaillons.

Varkenshaas met salie-pepersaus en risotto is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Risottorijst met zeekraal en tijgerganalen
45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto met tuinerwten uit Veneto
30 min Voorgerecht
Bekijk recept
Risotto met raapstelen en rucola
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Risotto primavera
35 min Bijgerecht
Bekijk recept

Varkenshaas met citroen-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Paella
45 min-
Bekijk recept
Zoetzuur varkensvlees met sesam-radijs
35 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Varkenshaas met cranberry-appelsaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept