Tarte tartin van rode ui

4
50 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng een pan ruim water met het laurierblaadje en bouillontablet aan de kook. Kook de ui 7 min. in de groentebouillon. Neem de pan van het vuur en laat de ui in de bouillon afkoelen.
  • 2 Verwarm de oven voor tot 210 °C. Neem de ui uit de bouillon en laat goed uitlekken. Smelt in het ovenschaaltje op laag vuur de boter. Voeg de suiker toe en laat lichtbruin kleuren (= karameliseren). Verdeel de ui over de karamel.
  • 3 Rol het deeg uit tot een ronde lap ter grootte van de vorm. Leg het deeg op de ui en stop tussen de ui en de rand goed in.
  • 4 Bak de taart 20 min. in de voorverwarmde oven, tot het deeg goudbruin en krokant is. Haal zodra de taart uit de oven komt, een mes langs de rand. Leg een bord op de vorm en keer ze samen om. Pas op: de karamel is heet! Snijd de taart in punten en serveer.

Tarte tartin van rode ui is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Goedgevulde pizza met champignons en ui
30 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spannende spekpannenkoeken met ui
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Omelet met ui
40 min
Bekijk recept
Groene asperges met salsa van tomaat, ui en kappertjes
10 min Bijgerecht
Bekijk recept

Tarte tatin met gele paprika
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Mini tarte tatin met kerstomaten
35 min Snack
Bekijk recept
Tarte tatin met vijgen en walnoten
25 min Nagerecht
Bekijk recept
Tarte tatin van asperges en gebakken schelvis
2 uur-
Bekijk recept