Spaghetti met pesto, garnalen en tomaatjes
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
20 min-
restaurant
Hoofdgerecht
link
Jumbo
print
Ingrediƫnten
400 g Barilla spaghetti (pak 500 g)
190 g Barilla I pesti alla genovese
12 rauwe reuzegarnalen (diepvries, zak 500 g)
1 el olijfolie extra vierge
250 g cherrytomaatjes
1 snufje zout
1 snufje peper
Bereiding
Pel de garnalen, snijd ze aan de bovenkant in en verwijder het zwarte darmkanaal. Bewaar de schillen, deze bevatten veel smaak!
Kook de spaghetti in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Verhit in een koekenpan de olijfolie. Bak de garnalenschillen 3 min. Schep ze uit de pan.
Schep de tomaatjes door de geurige olie en bak ze 2 min. Schep de garnalen erdoor en bak in 5-6 min. net gaar. Breng op smaak met peper en een beetje zout.
Giet de spaghetti af; vang een kop kookvocht op. Meng de spaghetti met voldoende kookvocht door de garnalen zodat een smeuïge pasta ontstaat.
Neem de pan van het vuur en schep de pesto erdoor. Verdeel de spaghetti over 4 borden.
Spaghetti met pesto, garnalen en tomaatjes is een recept van
Jumbo
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook »
Kip in Parmaham met broccolirijst »
Gegrilde broccoli met tomaatjes en balsamico »
Libanese tabouleh »
Spaghetti met tomaatjes en zoete knoflook »
Spaghetti met walnotenpesto »
Spaghetti met geroosterde tomaten »
Romige tomaat-basilicumpasta »