Siciliaanse venkelsalade
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
25 min-
restaurant
Bijgerecht
link
Jumbo
print
Ingrediƫnten
2 venkelknollen
90 ml olijfolie
30 g rozijnen
2 sinaasappels
100 g amandelen
20 g pistachenoten
2 el witte wijnazijn
1 snufje zout
1 snufje peper
75 g rucola
1 bakplaat
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 220 °C. Snijd de venkel in dunne partjes. Leg de venkel op een bakplaat, besprenkel met de olijfolie en rooster ca. 10 min. in de voorverwarmde oven. Week ondertussen de rozijnen in een kommetje warm water.
Schil de sinaasappels, verwijder ook de witte schil en snijd de vruchten in dunne plakjes. Rooster in een droge koekenpan de amandelen en de pistachenoten. Laat de noten afkoelen en hak ze daarna grof.
Klop de rest van de olijfolie en de azijn tot een vinaigrette. Voeg zout en peper naar smaak toe. Giet de rozijnen af. Verdeel de venkel met de sinaasappels en rucola over een schaal. Besprenkel met de vinaigrette en bestrooi met de noten en de rozijnen.
Siciliaanse venkelsalade is een recept van
Jumbo
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Focaccia met venkelsalade en runderreepjes »
Zalm met venkelsalade »
Fantasyburger »
Bonen-venkelsalade »
Siciliaanse bloemkoolspaghetti »
Siciliaanse pasta met tonijn »
Siciliaanse pastasalade alla caponata »
Kip met za'atar en Siciliaanse couscous »