Salade van krokant gebakken asperges met grapefruit

4
25 min-
Voorgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Snijd de asperges schuin in lange plakken van 3 mm dikte. Verhit in een koekenpan 2 el olijfolie. Bak de asperges in 5 min. goudbruin en krokant. Voeg tijdens het bakken de honing en zout en peper naar smaak toe.
  • 2 Snijd de onder- en bovenkant van de grapefruit. Snijd met een scherp mes langs de schil en het vruchtvlees om de schil te verwijderen. Snijd de partjes tussen de vliezen uit en halveer ze. Knijp de schillen van de grapefruit boven een kommetje uit en vang het sap op. Voeg de uienringen en de wijnazijn toe aan het sap. Klop de resterende 3 el olijfolie erdoor en breng de dressing op smaak met zout en peper.
  • 3 Schep de dressing door de andijvie en de zeekraal of avocado. Verdeel de salade over 4 diepe borden en schep de partjes grapefruit en de krokante asperges erop.

Salade van krokant gebakken asperges met grapefruit is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Quinoasalade met geitenkaas
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Grapefruitcocktail
15 min Voorgerecht
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept

Salade van zeevruchten en zeeaster
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Franse salade niçoise
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Frisse salade met makreel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met cranberrypaté-toast
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept