Provençaalse pasta met tonijn en tomaat
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
20 min-
restaurant
Hoofdgerecht
link
Jumbo
print
Ingrediƫnten
500 g trostomaten
2 blikjes tonijn op olijfolie (160g)
5 el kruidenolie
165 g zwarte knoflookolijven
1 blikje anjovis op olijfolie (46g)
1 snufje zout
1 snufje peper
300 g fusilli pasta
20 g basilicum
80 g Grana Padano kaasflakes
Bereiding
Breng in een ruime pan water met zout aan de kook. Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking gaar. Laat goed uitlekken.
Schep intussen de tomaten in een kom om met de tonijn, kruidenolie en olijven. Haal alle teentjes knoflook uit het potje olijven en snijd ze in dunne plakjes. Snijd de ansjovis in stukjes en roer het met de knoflookplakjes door het tomaten-mengsel. Breng op smaak met zout en peper.
Schep de warme pasta en basilicumblaadjes erdoorheen en verdeel de salade over diepe borden. Strooi de kaas eroverheen.
Provençaalse pasta met tonijn en tomaat is een recept van
Jumbo
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Tomaat en courgette uit de oven »
Lamsboutsalade met tomaat-sojasalsa »
Romige tomaat-basilicumpasta »
Varkenshaas met tomaat-appelchutney »
Provençaalse runderreepjes »
Romige ratatouillequiche »
Provençaalse aardappelschotel »
Groentetaart met verse geitenkaas »