Poire belle Hélène

4
80 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Boen de limoen schoon, rasp de groene schil eraf en pers de vrucht uit. Breng het water met de suiker, de limoenrasp en het -sap, het vanillestokje en de kaneelstokjes aan de kook.
  • 2 Schil intussen de handperen. Halveer de peren in de lengte en verwijder het klokhuis. Leg de peren in de siroop, tot deze net bedekt zijn. Voeg indien nodig extra water toe. Dek de pan af met keukenpapier en pocheer (net niet koken!) de peren in 60 min. gaar. De peren zien dan een beetje glazig.
  • 3 Maak intussen de chocoladesaus: breng de slagroom met de koffie tegen de kook aan. Voeg de chocolade toe en laat op laag vuur in de warme room smelten. Roer regelmatig.
  • 4 Verdeel de peren warm of op kamertemperatuur over de borden. Schep er een bol roomijs bij en schenk de chocoladesaus erover. Lekker met een toef slagroom!

Poire belle Hélène is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

La­sag­ne met pom­poen en ri­cot­ta
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Bruschetta met aubergine
40 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Poire Belle Hélène
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Coupe Belle Hélène
75 min Nagerecht
Bekijk recept

Charlotte met chocolade, peren en rode vruchten
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Poire belle hélène (peer met warme chocoladesaus)
20 min Nagerecht
Bekijk recept
Poire Belle-Hélène-taart
2 uur-
Bekijk recept
Tiramisu Poire Williams
0-10 min -
Bekijk recept