Perentaart uit de pan met amandelen en gember

4
45 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Steek de barbecue aan. Rol het bladerdeeg met het bakpapier uit. Halveer het bladerdeeg en leg dit met het bakpapier in de koekenpan met dikke bodem. Laat het deeg op kamertemperatuur komen. Rooster intussen het amandelschaafsel in een droge koekenpan goudbruin en schud op een bord.
  • 2 Trek voorzichtig aan het deeg in de pan zodat het iets dunner wordt en de zijkant van de koekenpan ook wordt bekleed. Het deeg bakt dan ook sneller gaar. Strooi 3 el amandelschaafsel over de deegbodem. Leg de plakjes peer naast elkaar over de amandelen. Verdeel de gember erover. Bestrooi met de rest van het amandelschaafsel. Snijd de randjes rondom de taart mooi bij.
  • 3 Sluit de pan goed af met aluminiumfolie zodat alle warmte in de pan blijft en deze een oventje wordt. Zet de pan op het rooster van de barbecue en leg de deksel op de barbecue. Bak de taart in 35 min. gaar. Als het deeg nog transparant is, is de taart nog niet gaar. Sluit de taart dan nogmaals goed af met aluminiumfolie en bak 5-10 min. langer.

Perentaart uit de pan met amandelen en gember is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Sambal badjak Jansen
30 min-
Bekijk recept
Wortelsoep met gember en koriander
35 min Voorgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Sinaasappelgember vinaigrette
- 10 min- Bijgerecht
Bekijk recept

Toffee-perentaart
2 uur-
Bekijk recept
Perentaart
90 min
Bekijk recept
Open perentaart
20 min Gebak
Bekijk recept
Perentaart
15 min Gebak
Bekijk recept