Paastaart met vanillecrème en frambozen

4
75 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Klop met de mixer of in de keukenmachine 3/5 van de boter met de suiker en de vanillesuiker luchtig. Klop de eieren los. Voeg de eieren al kloppend beetje voor beetje toe aan het botermengsel. Klop er het bakmeel door. Schenk het beslag in de vormen.
  • 2 Bak de cakes in de voorverwarmde oven in 30 min. goudbruin en gaar. Laat de cakes 10 min. afkoelen, verwijder de vorm en laat ze op een rooster helemaal afkoelen.
  • 3 Klop voor de botercrème de resterende boter met de mixer of in de keukenmachine op de laagste stand luchtig. Voeg de mix voor de botercrème, de melk en het vanille-aroma toe en klop op de laagste stand glad. Klop daarna nog 1 min. op een hogere stand tot een luchtige crème.
  • 4 Snijd de cakes horizontaal door. Leg een van de onderste helften op een schaal en besmeer met ??? van de frambozenjam. Verdeel er ??? van de frambozen over. Leg er omgekeerd een bovenste helft op (druk licht aan, de frambozen mogen kneuzen!) en verdeel er weer ??? van de jam en frambozen over. Leg er de tweede onderste helft op en verdeel de rest van de jam en frambozen erover. Dek af met de bovenste helft van de cake en druk alles goed aan.
  • 5 Bestrijk de taart rondom met vanillebotercrème. Dit gaat gemakkelijk met een spatel. Schep de rest van de vanillecrème in de spuitzak. Spuit op de bovenkant van de taart van de vanillecrème een groot nest. Vul het nest royaal met de paaseitjes.

Paastaart met vanillecrème en frambozen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Mango-frambozenjelly's
15 min Nagerecht
Bekijk recept
Boerensalade met Texelse kaas in een weckpot
30 min- Lunchgerecht
Bekijk recept
Salade van rundvlees met frambozen
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Supersnel gebakje met vers fruit
3 min Nagerecht
Bekijk recept

Paastaart met yoghurt
2 min Nagerecht
Bekijk recept
Pastiera Napoletana (Napolitaanse paastaart)
45 min Gebak
Bekijk recept
Verrukkelijk zoete paastaart
60 min -
Bekijk recept
Paastaart Met Rijst
Langer dan 1 uur -
Bekijk recept