Mediterrane vissoep
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
20 min-
restaurant
Soep
link
Jumbo
print
Ingrediƫnten
3 el zonnebloemolie
125 g venkel
50 g ui
1 teen knoflook
1 groene paprika
1 blikje tomatenpuree
50 ml witte wijn
1 l visbouillon
8 draadjes saffraan
1 tomaat
100 g pangasiusfilet
20 g aardappelzetmeel
2 el citroenrasp
1 snufje zout
1 snufje peper
75 g gepelde roze garnalen
Bereiding
Verhit de olie in een hapjespan. Fruit de venkel, de ui, de knoflook en de paprika ca. 2 min. Schep de tomatenpuree erdoor en bak het ca. 1 min. mee.
Voeg de wijn, de bouillon en de saffraan toe en breng aan de kook. Kook de soep ca. 2 min. op laag vuur. Voeg de tomaat en het pangasiusfilet toe en kook de soep nog ca. 2 min.
Los het aardappelzetmeel op in enkele lepels koud water en bind de soep al roerend. Breng de soep op smaak met de citroenrasp en zout en peper.
Voeg vlak voor serveren de garnalen toe. Serveer de soep met boerenbrood en rouille (een soort knoflooksaus).
Mediterrane vissoep is een recept van
Jumbo
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Toro (pikante vissoep) »
Thaise vissoep »
Romige vissoep »
Vissoep met groenten »
Gnocchi met mediterrane paprikatomatenstoof »
Pasta met mediterrane tonijnsaus »
Mediterrane pastaschotel met Chaumes »
Mediterrane vispakketjes »