Linzensoep met spinazie en makreel
3
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
380 min-
restaurant
Hoofdgerecht
link
Jumbo
print
Ingrediƫnten
400 g blonde/groene linzen (pak 500 g)
2 uien
200 g winterwortel
200 g prei
300 g gewassen spinazie (zak 300 g)
2 el worestersaus (flesje 150 ml)
1 schaal warmgerookte makreel (schaal ca. 215 g)
2 l koud water
1 snufje zout
1 snufje peper
1 staafmixer
Bereiding
Doe de linzen met het koude water in een ruime pan en week ze minimaal 5 uur.
Zet de pan op het vuur. Voeg de ui, de wortel en de prei toe en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat de soep 1 uur zachtjes koken.
Pureer de soep met een staafmixer. Voeg de spinazie toe en breng de soep opnieuw aan de kook.
Breng de soep op smaak met de worcestersaus, peper en een beetje zout. Schep de soep in diepe borden en breek de makreel in mooie vlokken boven de soep.
Linzensoep met spinazie en makreel is een recept van
Jumbo
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Makreelfilet en rabarberchutney »
Schelpjes met romige makreel »
Frisse salade met makreel »
Oosterse rijstschotel met makreel »
Linzensoep met bleekselderij »
Linzensoep met bloemkool »
Wortel-linzensoep »
Snelle linzensoep »