Kruidig stoofvlees met rodewijnboter
4
sterren op basis van
2
stem(men)
person
4
timer
115 min-
restaurant
Hoofdgerecht
link
Jumbo
print
Ingrediƫnten
2 el vloeibare margarine
600 g sukadelappen
1 snufje zout
1 snufje peper
1 ui
125 g champignons
30 g bloem
1 kruidnagel
1 laurierblaadje
100 ml rode wijn
650 ml runderbouillon
Bereiding
Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verhit de vloeibare margarine in een braadpan. Bestrooi het vlees met zout en peper en bak in ca. 2 min. bruin. Schep de ui, de champignons, de bloem, de kruidnagel en de laurier erdoor en bak nog ca. 3 min. Blus het vlees met de wijn af en warm ca. 1 min. door. Schenk de bouillon in de pan en breng aan de kook.
Draai het vuur laag en dek de pan af met de deksel. Stoof het vlees in de voorverwarmde oven in ca. 1½ uur gaar.
Neem de pan uit de oven en roer de smaakboter in kleine vlokjes erdoor. Voeg zout en peper naar smaak toe.
Kruidig stoofvlees met rodewijnboter is een recept van
Jumbo
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Seizoensgroenten met rodewijnboter »
Knorhaanfilet in rodewijnboter »
Vissoep met kruidig stokbrood »
Kruidig kippetje uit de oven »
Kruidig wokgerecht met rijst en tofu »
Stoofperen »