Klassieke hazenpeper

4
120 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Smelt in een braadpan de boter. Dep het vlees droog met keukenpapier en bestrooi met zout en peper. Bak het vlees in 2 min. bruin aan. Neem het vlees uit de pan. Bak de groenten met de laurier en de kruidnagel 3 min. Schep het vlees weer terug in de pan. Bestrooi met de bloem.
  • 2 Voeg de wijn en de balsamicoazijn toe en breng aan de kook. Voeg het bouillonketeltje met het water en de ontbijtkoek toe. Breng aan de kook en laat 10 min. zachtjes koken, tot de koek is opgelost. Verwarm intussen de oven voor tot 180 °C.
  • 3 Dek de pan af met aluminiumfolie. Zet de pan in de oven en stoof de hazenbout in de voorverwarmde oven in 1,5 uur gaar. Roer af en toe en voeg wanneer het vlees niet meer is bedekt met vocht extra water toe.
  • 4 Voeg na 1 uur de zilveruitjes toe. Breng de hazenpeper op smaak met zout en peper.

Klassieke hazenpeper is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Hazenpeper
2u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenpeper onder pureedakje
5 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Snelle hazenpeper
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Hazenpeper
2u45 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Scones met citroenroomkaas & smoothie
15 min
Bekijk recept
Klassieke stoemp met prei wortel en boerenbraadworst
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Klassieke aardappelgratin met gruyère
70 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Klassieke vulling (voor kip)
35 min Bijgerecht
Bekijk recept