Kipsaté met pinda-chilisaus

4
60 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schep de kipfilet om met de helft van de ketjap en de chilisaus, de olie en de knoflook. Marineer de kip afgedekt ca. 30 min. in de koelkast.
  • 2 Breng voor de pinda-chilisaus de pindakaas met de kokosmelk en de rest van de ketjap tegen de kook aan. Roer glad en laat de saus tot de gewenste dikte inkoken. Voeg de rest van de chilisaus toe en houd de saus op laag vuur warm (of verwarm later weer op laag vuur of op de barbecue).
  • 3 Steek de barbecue aan. Rijg de kipsaté aan de satéprikkers. Gril de kipsaté op de hete barbecue in 6-8 min. bruin en gaar. Keer ze regelmatig. Leg de saté op een schaal of de borden, schep een beetje pindasaus erover en bestrooi met de uitjes.
  • 4 Serveer de rest van de pinda-chilisaus apart erbij.

Kipsaté met pinda-chilisaus is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Gegrilde garnalen met hun sausje
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Broccoli en wortel met gember-chilisaus
10 min Bijgerecht
Bekijk recept
Wraps met chili-peterseliedip
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gele-rijstparels
45 min Snack
Bekijk recept

Kipsaté met pindasaus en geroosterde kokos
10 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Satébroodjes met ijsbergsla
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met satésaus en uitjes
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Veggie kipsatéwrap met taugé
15 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept