Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus
0
sterren op basis van
0
stem(men)
person
4
timer
25 min-
restaurant
Hoofdgerecht
link
Jumbo
print
Ingrediƫnten
200 g groene aspergetips
2 kipfilets
1 snufje zout
1 snufje peper
4 plakjes gerookte ham
125 g vloeibare margarine
2 eidooiers
2 el wittewijn azijn
20 g peterselie
1 rol huishoudfolie
4 cocktailprikkers
1 rol aluminiumfolie
Bereiding
Kook de aspergetips 3 min. Halveer de kipfilets over de lengte en rol ze met een deegroller tussen twee laagjes huishoudfolie tot dunne schnitzels. Verwijder de folie en bestrooi de kipfilets aan beide kanten met zout en peper naar smaak. Leg op elk lapje 6 mini-asperges en rol ze op. Wikkel om elk een plakje ham en steek dit vast met een cocktailprikker.
Verhit ca. 1/5 deel van de vloeibare margarine in een braadpan. Bak de kiprolletjes op halfhoog vuur gaar in ca. 8 min. Houd ze warm onder aluminiumfolie terwijl je de saus maakt.
Klop de eidooier(s) met een garde lichtgeel en romig. Breng in een steelpan de azijn aan de kook en voeg al kloppend toe aan de eidooiers. Verhit in dezelfde steelpan de rest van de vloeibare margarine tot deze gaat borrelen. Voeg de vloeibare margarine al kloppend toe aan de eidooiers. Roer de helft van de peterselie erdoor en breng de hollandaisesaus op smaak met zout en peper.
Verdeel de kiprolletjes over de borden, schenk er wat saus over en bestrooi de borden met de achtergehouden peterselie. Serveer de rest van de saus apart erbij.
Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus is een recept van
Jumbo
Receptenzoeker
search
Dit vind je misschien ook lekker
Bloemkool met hollandaisesaus »
Koolvis met 'blote billetjes in het gras' »
Spaghetti met frisse zalm-roomsaus »
Gegrild hamlapje met kruidenkorst en boerenkoolbitterballetjes »
Gevulde kipfiletrolletjes »
Kipfiletspiesjes »
Kipfilet Met Pesto En Zongedroogde Tomaten »
Kipfilet Met Pesto En Zongedroogde Tomaten »