Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus

4
25 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de aspergetips 3 min. Halveer de kipfilets over de lengte en rol ze met een deegroller tussen twee laagjes huishoudfolie tot dunne schnitzels. Verwijder de folie en bestrooi de kipfilets aan beide kanten met zout en peper naar smaak. Leg op elk lapje 6 mini-asperges en rol ze op. Wikkel om elk een plakje ham en steek dit vast met een cocktailprikker.
  • 2 Verhit ca. 1/5 deel van de vloeibare margarine in een braadpan. Bak de kiprolletjes op halfhoog vuur gaar in ca. 8 min. Houd ze warm onder aluminiumfolie terwijl je de saus maakt.
  • 3 Klop de eidooier(s) met een garde lichtgeel en romig. Breng in een steelpan de azijn aan de kook en voeg al kloppend toe aan de eidooiers. Verhit in dezelfde steelpan de rest van de vloeibare margarine tot deze gaat borrelen. Voeg de vloeibare margarine al kloppend toe aan de eidooiers. Roer de helft van de peterselie erdoor en breng de hollandaisesaus op smaak met zout en peper. 
  • 4 Verdeel de kiprolletjes over de borden, schenk er wat saus over en bestrooi de borden met de achtergehouden peterselie. Serveer de rest van de saus apart erbij.

Kipfiletrolletjes met asperges en hollandaisesaus is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Bloemkool met hollandaisesaus
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Koolvis met 'blote billetjes in het gras'
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Spaghetti met frisse zalm-roomsaus
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gegrild hamlapje met kruidenkorst en boerenkoolbitterballetjes
45 min - Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gevulde kipfiletrolletjes
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipfiletspiesjes
10-20 min -
Bekijk recept
Kipfilet Met Pesto En Zongedroogde Tomaten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept
Kipfilet Met Pesto En Zongedroogde Tomaten
30-60 min - Voorgerecht
Bekijk recept