Kip ketjap met kokosboontjes

4
25 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Kook de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking. Kook de sperziebonen in water met zout in 4 min. Snipper 1 ui fijn en de rest grof.
  • 2 Verhit de helft van de olie in een wok. Bak de kipreepjes in 3 min. bruin. Voeg de wortel en de grofgesneden ui toe en bak nog 3 min. Voeg de ketjapsaus en gezeefde tomaten toe en breng aan de kook. Verwarm nog 3 min. zachtjes.
  • 3 Verhit intussen in een koekenpan de laatste olie. Fruit de laatste gesnipperde ui, knoflook en sambal 1 min. zachtjes. Voeg de kokosmelk toe en breng aan de kook. Giet de sperziebonen af en laat goed uitlekken. Doe de sperziebonen erbij en smoor in nog 4 min. beetgaar.
  • 4 Verdeel de mie over de borden. Schep de kip ketjap erbij en bestrooi met de ringetjes bosui. Serveer met de kokosboontjes.

Kip ketjap met kokosboontjes is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Rundvleescurry met kokosboontjes
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Gepocheerde scharrelkip
40 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Provençaalse kip
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Peperkip uit de oven
15 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gepekelde en gevlinderde kip van de barbecue
45 min Bijgerecht
Bekijk recept