Kersenbiscuit met witte chocolade

4
45 min-
Nagerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 C. Klop met de mixer of in de keukenmachine de eieren met 100 g suiker tot een dikromige en lichtgele crème die als een dik lint van de garde loopt. Spatel er de bloem door.
  • 2 Schenk het beslag op de bakplaat. Strijk het beslag met de achterkant van een lepel uit tot een koek van ca. 32 x 32 cm en 1,5 cm dik. Bak de biscuitbodem in de voorverwarmde oven in 15 min. lichtbruin en gaar. Prik met een satéprikker in het biscuit. Het biscuit is gaar als de prikker er weer schoon uitkomt. Neem het biscuit met het bakpapier van de bakplaat en laat 10 min. afkoelen.
  • 3 Keer de biscuitbodem op een werkvlak. Trek er voorzichtig het bakpapier af. Keer het biscuit weer en snijd de randen van de koek. Snijd het biscuit in 18 gelijke repen.
  • 4 Klop de slagroom met de laatste 25 g suiker stijf. Besmeer 12 biscuitrepen met de jam. Verdeel 1/3e deel van de slagroom erover. Leg steeds 2 repen, met de roomzijde naar boven, op elkaar en dek af met onbesmeerde biscuitrepen. Zo maak je 6 taartjes. Verdeel de rest van de slagroom over de taartjes.
  • 5 Bewaar de taartjes afgedekt in de koelkast. Bestrooi ze vlak voor het serveren met een beetje poedersuiker.

Kersenbiscuit met witte chocolade is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Brownies met pure en witte chocolade
35 min Nagerecht
Bekijk recept
Chocolade zandkoekjes
95 min
Bekijk recept
Brownies met pistachenoten en cranberry's
30 min - Nagerecht
Bekijk recept
Fruitychoco lekkernijen
Nagerecht
Bekijk recept

Gevulde roodfruittaart
2 uur-
Bekijk recept