Kalkoen met walnoten, granaatappel en pompoen

4
175 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Verwarm de oven voor tot 180 °C. Verwijder het elastiek van de poten van de kalkoen. Bestrijk de kalkoen rondom met een derde van de olijfolie en bestrooi met peper en zout. Vul de holte met de ui. Bind een touwtje om de poten. Leg de kalkoen met de borst naar beneden in de braadslede. Zet de kalkoen in het midden van de oven en bak de kalkoen in ca. 2 uur en 15 min. gaar. Bedruip de kalkoen elke 30 min. met braadvet en keer de kalkoen na 1,5 uur.
  • 2 Halveer intussen de pompoen en verwijder met een lepel de draden en pitten. Snijd het vruchtvlees (met schil) in dunne parten en verdeel ze over de bakplaat. Bestrijk ze dun met een derde van de olie en bestrooi met de ra?s al ha?nout en zout naar smaak. Schuif de bakplaat 30 min. voor het serveren onder de kalkoen in de oven.
  • 3 Check na 2 uur of de kalkoen gaar is door aan een poot te trekken. Gaat dat soepel dan is de kalkoen gaar. Laat de kalkoen uit de oven 15 min. onder aluminiumfolie rusten voordat je ’m aansnijdt.
  • 4 Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit voor de saus de rest van de olijfolie in een koekenpan. Bak de walnoten 3 min. Voeg de honing en de granaatappelpitjes toe en verwarm tot de honing vloeibaar is. Breng op smaak met peper. Serveer de kalkoen met de saus, de couscous en de geroosterde pompoen.

Kalkoen met walnoten, granaatappel en pompoen is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Tartaar van mango en pompoen
25 min Voorgerecht
Bekijk recept
Ravioli met pompoen en salieboter
Hoofdgerecht
Bekijk recept
Wildwestrijst
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Jonnie Boers pompoen met pistache en rode curry
1u30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Spinazie-linzensalade met kalkoen en sinaasappel
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Salade met kalkoen, appel & wortel
Bekijk recept
Kalkoensalade LA-Style
Bekijk recept
Mosterdkalkoen met gestoofde komkommer
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept