Hollandse asperges met rauwe ham en bieslookboter

4
35 min-
Hoofdgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Schil de asperges met een asperge- of dunschiller. Snijd het houtachtige uiteinde eraf. Kook de asperges in ruim water met zout 10 min. Draai het vuur uit en laat de asperges in het kookvocht 5-10 min. nagaren.
  • 2 Kook de aardappelen in water met zout in 15 min. gaar. Kook de eieren in 7 min. hard. Pel de eieren en snijd ze invstukjes.
  • 3 Smelt in een sauspan de boter op laag vuur. Voeg de stukjes ei en bijna alle bieslook toe. Breng op smaak met zout en peper.
  • 4 Verdeel de asperges over de borden. Leg er de plakjes ham losjes bij. Schep de aardappelen erbij en maak af met de bieslookboter. Bestrooi met de rest van de bieslook.

Hollandse asperges met rauwe ham en bieslookboter is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Bonen-groentesoep
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Stokje beenham & bieslookboter
15 min
Bekijk recept
Gegrilde maïskolven met knoflook-bieslookboter
20 min- Hoofdgerecht
Bekijk recept
Gestoomde zalm met ui-bieslookboter
20 min Hoofdgerecht
Bekijk recept

Frisse garnalencocktail met avocado
20 min- Voorgerecht
Bekijk recept
Hollandse spruiten uit de koekenpan
20 min-
Bekijk recept
Frisse haring-bietensalade met appel
20 min- Bijgerecht
Bekijk recept
Hollandse roerbak met sperziebonen
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept