Geweckte peren en cranberry-gembersiroop

4
20 min-
Bijgerecht
0 sterren op basis van 0 stem(men)

Ingrediënten

Bereiding

  • 1 Breng het cranberrysap met de suiker, de gember en de laurierblaadjes aan de kook. Laat het sap zachtjes koken tot de suiker is opgelost. Draai het vuur uit en laat de siroop minimaal 10 min. trekken.
  • 2 Snijd intussen de peren in de lengte in kwarten en verwijder de klokhuizen.
  • 3 Breng de siroop opnieuw aan de kook. Voeg de peren toe en laat nog 10 min. zachtjes koken.
  • 4 Schep de peren in de weckpot. Schenk de hete siroop over de peren zodat ze volledig zijn bedekt.
  • 5 Sluit de pot meteen en laat omgekeerd op een schone theedoek afkoelen. Keer de pot en bewaar max. 3 maanden op een koele donkere plek (buiten de koelkast).

Geweckte peren en cranberry-gembersiroop is een recept van Jumbo

Dit vind je misschien ook lekker

Cappucino van rode vruchten met gemberroom
15 min- Nagerecht
Bekijk recept
Wokschotel met puntpaprika en kibbeling
30 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Kipsaté met komkommer-wortelsalade
25 min Hoofdgerecht
Bekijk recept
Mosselsalade met dragon-moussaise
45 min- Voorgerecht
Bekijk recept

Verfrissend groenteaperitief met saus op basis van biet
Snack
Bekijk recept
Geweckte pruimen op specerijensiroop
15 min- Bijgerecht
Bekijk recept